سفر عشق در دل زمان
همهی ما دربارهی زندگی مولانا و عشق او به شمس و حتی ظن و گمانهای متفاوت پشت این عشق، حرفهای بسیاری شنیده و جستهگریخته چیزهایی خواندهایم. همهی ما وصف کتاب مثنویمعنوی و دیوان شمس مولانا و حکایات خردمندانهی آن را شنیده و شاید شعلهی اشتیاقمان برای شنیدن زندگینامهی جلال الدین محمد بلخی و دانستن مفاهیم شعرهایش روشن شده باشد. حال نویسندهای پیدا شده که با زبانی کاملا ساده و بیانی شیوا داستان این عشق پرشور را بیان کرده و چهل قانون شمس را به زبانی امروزی نوشته است.
زدودن زنگار از روایت تاریخی
داستان از دل زندگی مدرن آغاز میشود. از شخصیت زنی به نام "الا" که خودش را وقف دیگران کرده و در سنین میانسالی که کاملا در گرداب روزمرگیهای معمول گرفتار شده، به سفارش محل کارش، مشغول ویرایش کتابی میشود که دربارهی تصوف و به طور خاص دربارهی زندگی مولانا و شمس نوشته شده است. علیرغم اینکه علاقهای به خواندن داستانی در رابطه با تاریخ و عرفان ندارد کاملا جذب متن و داستان شده و در نتیجه زندگیاش دستخوش تحولی عظیم میشود. تحولی که ...
جریان کتاب از زبان شخصیتهای متفاوتی از جمله مولانا، زنش، دو پسر و دخترخواندهاش؛ حتی متعصبین داخل شهر، نگهبانان، میخوارگان، زن بدکارهای به نام گلصحرا و خود شمس بیان میشود که هرکدام از آنها بخشی از داستان را روایت کرده، آن را پیش میبرند. نویسنده با گریزی که در خلال داستان به زندگی مدرن و امروزی "الا" میزند، قصد دارد جهانشمولی موضوع مورد بررسی را نشان دهد. الا میتواند نشاندهندهی شخصیت درونی هرکدام از ما باشد. مایی که دچار روزمرگی شده، هرچیزی حتی عشق را فراموش کردهایم. این داستان از دل تاریخ بلند شده تا غبار و زنگار را از زندگی انسان امروزی پاک کرده و او را چون آینهای بار دیگر با عشق روبهرو کند.
استقبال از مولانا در ترکیه
این کتاب نوشتهی نویسندهی ترکی به نام الیف شفق است که در فرانسه متولد شده و رمانهای متعددی به زبانهای انگلیسی، فرانسه و استانبولی دارد که تعدادی از آنها جوایزی هم کسب کرده است.
الیف به علت علاقهی وافرش به مولانا به تصوف روی آورد و کتاب "طریقت عشق" را به شیوه مثنوی، عرفانی و معرفتی نوشت. این کتاب یکی از پرفروشترین کتابهای تاریخ ترکیه محسوب میشود که بیش از پانصد بار تجدید چاپ شده است. در ایران این کتاب به تازگی توسط اکرم غفاروند ترجمه و انتشارات فکرآذین آن را به چاپ رسانده است. حال باید دید این کتاب که دربارهی شخصیت شاعر و عارف بزرگ ایرانی است چقدر در کشورمان مورد استقبال قرار گرفته و خوانده میشود.
سطری از طریقت عشق...
با آنکه به درویش شیر بز، انجیر عسلی و خرما تعارف کردیم، همه را با نزاکت رد کرد. نامش را پرسیدم. گفت که نامش شمس الدین تبریزی است و در بر و بحر، خدا را می جوید. از او پرسیدم: "آیا آنچه را که میجستی، یافتی؟!" درویش با اطمینان زیادی سر تکان داد. آتشی شرربار از چشمان سیاهش گذشت:"یافتم، او همیشه با من بود."
مشخصات کتاب
عنوان: طریقت عشق
نویسنده:الیف شفق
ترجمه: اکرم غفاروند
ناشر: فکر آذین
تعداد صفحه: 392
قیمت: 26000 تومان